ONKO TYÖVUOROSUUNNITTELU MUUTTUNUT?

Työvuorojen suunnittelu on ollut yritysten arkea jo kymmeniä vuosia. MaraPlan ohjelmistot ovat olleet tehostamassa työvuorojen suunnittelua jo 90-luvun alusta alkaen. Jatkuvaa kehitystä on tehty asiakkaiden toiveiden mukaan ohjelmistopäivityksinä ja kokonaan uudelleen toteutettuina ohjelmistona.

Nyt asiakkaillamme on mahdollisuus ottaa uusi, neljännen sukupolven MaraPlan -ohjelmisto käyttöönsä. Uusi MaraPlan -ohjelmisto on markkinoiden uusin ja kehittynein tuoteperhe muihin vastaaviin ohjelmistoihin verrattuna.

Näin uuden tuotteen kunniaksi on hyvä hieman kerrata työvuorosuunnittelu -ohjelmistojen historiaa ja verrata sitä nykypäivään.

Ohjelmiston alkuvaiheet ja asiakkaiden tarpeet

  • Yritykset tarvitsivat ohjelmiston helpottamaan esimiesten työtä työvuorosuunnittelussa, joka tehdään työehtosopimuksen ja lain edellyttämällä tavalla
  • Haluttiin käsin paperille tehtävästä suunnittelusta tietokonepohjaiseen suunnitteluun
  • 1990-luvun alun lamassa tarvittiin tehokkaampia suunnittelutyökaluja, jotta saatiin resurssit kohtaamaan asiakasvirrat
  • Uusi ohjelmisto helpotti myös tavattomasti esimiesten työtä, kun tietoja työtunneista, vuorolisistä, jne. ei tarvinnut laskea enää käsin vaan ohjelma teki sen kaiken

Miten maailma on muuttunut?

  • Uudet teknologiat mahdollistavat yhä helppokäyttöisempiä ohjelmistoja asiakkaille, tätä muutosta on seurattu ja tuotu asiakkaiden saataville uusia ohjelmistoversioita ja –sukupolvia. Uusi ohjelmisto onkin saanut kiitosta miellyttävästä käyttökokemuksesta
  • Yhä useammin työvuosuunnittelu -ohjelmat, kuten myös MaraPlan, integroidaan palkanlaskennan ja henkilöstöhallinnon ohjelmistoihin. Palkkatapahtumat siirretään sähköisesti palkanlaskentaan ja mikäli käytössä on HR-järjestelmä, voidaan esimerkiksi työntekijöiden tiedot päivittää automaattisesti sen kautta.
  • Nykyään tarvitaan yhä enemmän tietoa liiketoiminnan ohjaamiseen. Sitä varten on saatavilla oivallisia raportointijärjestelmiä. Ne keräävät tietoa mm. asiakaskäyntien määristä tai myynnistä ja yhdistävät tietoja muihin oleellisiin tietoihin. MaraPlan on oivallinen tiedon lähde esimerkiksi käytetyistä työtunneista ja vastaavista kustannuksista. Toteutamme liittymiä asiakkaiden tarpeen mukaan.
  • Vanha uskomus on se, että työvuorojen suunnittelu olisi vain esimiesten työtä. Nimittäin MaraPlan ei ole enää pelkkä esimiehen työkalu. Nykyaikainen teknologia mahdollistaa palvelujen tarjoamisen myös työntekijöille. Tästä esimerkkinä MaraPlanin web-palvelu työntekijöille ja työvuoroihin kutsujärjestelmä.