Kivikossa tehdään kolmea vuoroa

Apetit valmistaa tuoretuotteita Helsingin Kivikossa sekä kuluttajille että suurtalouskeittöille. ”Tuoretuotteiden valmistus pyörii 24 tuntia vuorokaudessa. Työvuorosuunnittelun on tuettava varsin hektistä ja nopeaa toimintaa”, henkilöstöpäällikkö Terhi Jomppanen Apetit Ruoka Oy:stä sanoo.

Apetit on hoitanut työvuorosuunnittelua useita vuosia MaraPlan-ohjelmistolla. Tuotannon tarpeet täytetään työvuorolistoilla, joiden avulla työpisteet miehitetään optimaalisella tavalla.

”Ratkaisu on osoittautunut ketteräksi, loogiseksi ja helppokäyttöiseksi. Uudelta työnjohtajalta ei mene tuntia kauempaa ohjelmiston sisäistämisessä”, Jomppanen kiittelee.

Työvuorosuunnittelu on yksi ruokatalon liiketoiminnan kulmakivistä. ”Rakaa-aineet ovat edullisia ja työvoima kallista. Työvoiman käytön tehokkuuden vaikutukset ovat huomattavia”, Jomppanen painottaa.

Tokmanni

Tokmanni-konserni on Suomen suurin halpakaupan toimija. Konserniin kuuluu yhteensä 144 myymälää myymäläketjujen Tokmanni, Tarjoustalo, Vapaa Valinta, Robinhood, Maxi-Makasiini, Maxi-Kodintukku ja Säästöpörssi alla. Myymäläverkosto kattaa koko Suomen etelästä pohjoiseen ja idästä länteen. Tokmanni-konserni työllistää tällä hetkellä noin 3000 henkilöä. Tokmanni-konsernin liikeideana on myydä laajalla valikoimalla laadukkaita tuotteita edullisesti. Osaavan henkilöstön, toimivan osto-organisaation ja tehokkaan logistiikan ansiosta myymäläverkosto pystyy tuottamaan asiakkaille sekä kotimaisia että kansainvälisiä merkkituotteita edullisin hinnoin.

Kultajousi

Kultajousi on muodikkaisiin koruihin ja kelloihin keskittyvä koko Suomen kattava vähittäiskauppaketju. Kultajousi kuuluu Pohjoismaiden suurimpaan korujen ja kellojen vähittäiskauppaan keskittyvään konserniin, jolla on myymälöitä yhteensä noin 300. Kultajousen myymäläverkosto kattaa jo lähes kaikki suurimmat kaupungit ja taajamat.

Kotkanravintolat

Mereta Oy, eli Kotkanravintolat, on kotkalainen palveluyritys, jonka paikalliset yrittäjät pitävät tinkimättömästi huolta jokaisen kansalaisen vatsan hyvinvoinnista. Kotkan pojat lupaavat 100 % yksilöllisiä ja maukkaita elämyksiä arkeen ja juhlaan.

Resurssitarpeet vaihtelevat voimakkaasti ravintola-alalla, jopa päivittäin. Osa-aikaisia työntekijöitä on paljon. Kuinka tämä vaikuttaa työvuorosuunnitteluun? Antti Pettinen Mereta Oy:stä kertoo oman tarinansa.

Scandic Hotels

Scandic Hotelsilla on tällä hetkellä noin 160 hotellia Pohjoismaissa ja pohjoisessa Euroopassa. Yhtiön palveluksessa on yhteensä noin 6 600 työntekijää. Lähivuosina tavoitteena on laajentaa ketjua Pohjoismaissa sekä Pohjois- ja Itä-Euroopassa. Lähtökohtana on tarjota hyvää hotellimajoitusta ja samaa korkeatasoista palvelua kaikissa hotelleissa.

Restamax - Ravintolayhtiö

Vuonna 1996 perustettu Restamax Oyj on yksi Suomen suurimmista ravintola-alan konserneista, joka operoi yli 60 seurustelu- ja ruokaravintolaa, kahvilaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Yhtiön palveluksessa on noin 700 henkilöä. Restamaxin toimintamalli perustuu konseptipohjaiseen lähestymistapaan, jonka taustalla toimii tehokas hallinto ja toiminnanohjaus. Toimintamallissa pyritään tarjoamaan joustavasti erilaisia ravintolakonsepteja vastaamaan paikallista kysyntää ja tilatarjontaa ja samalla välttämään ketjumaisuutta.

Heinon Tukku

Heinon Tukku harjoittaa päivittäistavaroiden, alkoholijuomien ja toimistotarvikkeiden tukkukauppaa ja maahantuontia sekä liha- ja kalatuotteiden jalostusta. Yhtiön henkilöstömäärä 450 henkilöä. Jo viiden sukupolven ja yli sadan vuoden ajan on Heinoa vienyt eteenpäin vahva yrittäjähenki. Heino toimii laatuun panostaen ja sitä kautta tuloksekkaasti.

Teboil

Teboil huoltaa autoja ja ihmisiä. Teboilin valtakunnallinen jakeluverkosto muodostuu 136 huoltoasemasta ja 200 automaattiasemasta. Teboil-huoltoasemien tavoitteena on tarjota lähialueen parasta palvelua. Delistrada Oy toimii kauppiaana 7 huoltoasemalla eri puolilla Suomea ja sen palveluksessa on noin 200 työntekijää. Osaavan kauppiasyrittäjän johtama Teboil-asema on mukava ja helppo nopean asioinnin paikka.

PowerPark

PowerPark on Suomen suurin ja erikoisin vapaa-ajankeskus käsittäen 130 hehtaaria ikärajatonta riemua, vauhtia, elämyksiä ja aktiviteetteja. Alahärmässä sijaitsevassa PowerParkissa on huvipuisto, kartinghalli, ulkokarting-rata ja ratsastuskeskus. Alueella on myös hyvä valikoima majoitus- ja ravintolapalveluja. Kesäsesongin aikaan PowerPark työllistää lähes 400 henkilöä.

Akateeminen Kirjakauppa

Akateeminen Kirjakauppa on perustettu vuonna 1893 ja ollut aina tunnettu loistavasta valikoimastaan ja asiantuntevasta henkilökunnastaan.

The Body Shop Oy

The Body Shop on kansainvälinen kosmetiikka-alan yritys. Se toimii franchising-periaattella 60 maassa. Suomessa The Body Shop on toiminut vuodesta 1981; nykyisin Suomessa on 33 The Body Shopia.

Ravintolakolmio

Ravintolakolmio-konserni on lähes 40 vuodessa kasvanut ravintolakokonaisuudeksi, jossa työskentelee vakituisia työntekijöitä 200. Yhtiön ravintolat tunnetaan yksilöllisistä liikeideoista ja sesonkien mukaan vaihtuvista erikoisviikoista.

Holiday Clubissa huolehditaan henkilöstöstä tehokkaasti kahdella järjestelmällä

Holiday Clubin HR-koordinaattori Anu Palolahti kertoo, että Mepco HRM ja MaraPlan muodostavat yhdessä hyvän ja toimivan kokonaisuuden.

“Kun siirryimme MaraPlanin nelosversioon, niin Accountor HR Solutions hoiti integraatiot todella nopeasti kuntoon Mepcon järjestelmään. Palkanmaksussa ei ilmennyt ongelmia tai turhaa manuaalista työtä. Tässä yhteydessä huomasimme myös, että siitä on hyötyä, kun ohjelmistotoimittajat ovat samasta konsernista. Integraatiot eivät näy arjessamme, kun ohjelmat toimivat niin hyvin”.

Anu Palolahti
HR-koordinaattori
Holiday Club Finland

Lisää asiakkaitamme

Ravintolat & hotellit

MaraPlan on yleisimmin käytössä oleva ohjelmisto ravintoloissa ja hotelleissa Suomessa. Niin alan pienet yritykset kuin valtakunnalliset ketjutkin ovat luottaneet MaraPlaniin sen alkutaipaleelta saakka. Muutamia asiakkaitamme:

 • Fresto
 • Hanko Sushi
 • Night People Group
 • Restamax
 • Restel
 • Royal Ravintolat
 • Holiday Club Resorts
 • Lapland Hotels
 • Scandic Hotels

Catering

 • Antell
 • HYY

Kaupan ala

Useimmat kaupan alan ketjut Suomessa ovat valinneet MaraPlanin henkilöresurssien suunnittelun työkaluksi. Ohjelmisto toimii niin päivittäistavarakaupan kuin erikoistavarakaupan liikkeissä helpottaen ja nopeuttaen työvuorohallinnan prosesseja. Muutamia asiakkaitamme:

 • Akateeminen Kirjakauppa
 • Click Shoes
 • Finlayson
 • Ikea
 • Kultajousi
 • L-Fashion Group
 • Minimani
 • Silmäasema
 • Sinooperi
 • The Body Shop
 • Tokmanni
 • Veljekset Keskinen

Terveys- ja sosiaalipalveluala

MaraPlan soveltuu hyvin yksityiselle terveys- ja sosiaalipalvelualalle. Ohjelmistoa käyttävät sairaalat, lääkärikeskukset ja hoiva-alan toimipaikat ympäri Suomea. Muutamia asiakkaitamme:

 • Ilmari Helanderin Vanhusten Säätiö
 • Pikkujätti Lasten ja Nuorten Lääkäriasema
 • Saga Palvelut

Matkailukeskukset

Jos toimialasi on hiihtokeskus, leirintäalue, golf, huvipuisto tai ohjelmapalveluala, löytyy MaraPlanista ratkaisu.

 • Ruka
 • Levi

Huvipuistot

 • Powerpark
 • Superpark
 • Tykkimäki

Liikenneasemat

MaraPlan ohjelmiston ovat valinneet työvuorohallintaan useat bensiinikauppiaat, jotka toimivat eri lippujen alla kuten Neste, Shell, ST1, SEO. Yhtenäisesti ja laajasti MaraPlania käyttävät seuraavat ketjut:

 • Teboil-liikenneasemat

Muita toimialoja

MaraPlan ohjelmisto ymmärtää myös useiden muiden toimialojen tarpeita ja työehtosopimuksia. Sen vuoksi palvelemme mielellämme laajaa asiakaskuntaa myös näillä aloilla. Ja teemme tarvittaessa teille sovitetun ratkaisun, sillä asiakkainamme on myös niitä, jotka ovat toimialansa ainoita toimijoita Suomessa. Muutamia esimerkkejä:

Apteekit

MaraPlan ohjelmisto on käytössä kymmenissä apteekeissa ympäri maata.

Vartiointiliikkeet

MaraPlan sopii pienille ja keskisuurille vartiointialan yrityksille.

Matkailukeskukset

Jos toimialasi on hiihtokeskus, leirintäalue, golf, huvipuisto tai ohjelmapalveluala, löytyy MaraPlanista ratkaisu.

Opetusala

Asiakkainamme ovat mm. Ammattiopisto Luovi ja Vierumäen sekä Tanhuvaaran Urheiluopistot

Elintarvikeala

Suomen Rehulle on toimitettu elintarvikealalle sovitettu ratkaisu.